CONTROL DE PLAGUES A EDIFICIS I CLAVEGUERAM

24/01/2022 Medi Ambient

CONTROL DE PLAGUES A EDIFICIS I CLAVEGUERAM

 

Avui s'ha dut a terme la primera actuació del 2022 de control de plagues a l'interior dels edificis municipals, del clavegueram del nucli urbà i de les zones considerades conflictives.

Estan previstes un total de quatre prevencions més durant l'exercici, a més de les que puguin sorgir d'emergència. 

Aquestes tasques de prevenció es fan amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona que atorga la subvenció anual per crear entorns més segurs i saludables.

El procediment de control sobre els edificis s'ha efectuat a: l'Ajuntament, escola Puigmarí, el consultori mèdic, la Botiga, el local de l'antiga Cooperativa i la Piscina (sala de màquines i vestidors).

El servei que es relitza a l'interior dels edificis municipals és de control de rosegadors (rates-ratolins) i insectes caminadors (paneroles i formigues).

En els procediments de desratització del clavegueram municipal tot el rodenticida aplicat en espais oberts restarà col·locat a l'interior de caixes porta-esquers d'accés protegit que se situaran en llocs apartats del pas de les persones i tot el producte estarà lligat a l'interior de la caixa. A la part exterior d'aquestes caixes hi constarà el num. d'esquer, calendari de revisions i l'ingredient actiu del producte. Aquestes mesures de seguretat són necessàries per a la protecció de persones i animals domèstics.

L'empresa contractada pel control de plagues a Duesaigües és Ambient Servei, amb més de 30 anys d'experiència en sanitat ambiental i vegetal. L'empresa també va aplicar el passat mes de novembre un tractament preventiu contra la plaga de processionària que perjudica una vintena de pins de la zona de les Cadiretes.