DUESAIGÜES, PROTAGONISTA AL RAL·LI CATALUNYA HISTÒRIC

30/03/2021 Actualitat

DUESAIGÜES, PROTAGONISTA AL RAL·LI CATALUNYA HISTÒRIC

 

La 5a edició del Ral·li Catalunya Històric és una prova de regularitat per a vehicles clàssics que organitza el RACC i que se celebrarà els dies 9 i 10 d'abril.

El Club ha dissenyat una prova que comptarà amb totes les mesures de seguretat i de prevenció davant la covid-19. En aquest sentit, l'organització també ha adaptat el recorregut, que serà més compacte per a limitar el nombre de desplaçaments. A més, el ral·li comptarà amb un emplaçament únic per a la sortida, pernoctació i arribada dels participants. A un dia de tancar inscripcions, la prova ja compta amb gairebé 80 equips participants

Dos dies de ral·li i tres modalitats de participació
A nivell esportiu, la prova se celebrarà durant dos dies i comptarà amb 12 trams de regularitat (11 dels quals són diferents). Els vehicles clàssics participants hauran de recórrer 500 km aproximadament, 150 km dels quals seran de regularitat controlada. Els trams, que seran diürns i nocturns, es disputaran en carretera tancada.

Modalitats de participació
Com a novetat d'aquesta edició, el format d'inscripció deixa de ser Premium (tot inclòs), per a evitar l'acumulació de persones durant els menjars i altres moments socials. Per aquest motiu, les inscripcions tenen preus més econòmics. El registre per a les modalitats Regularitat Sport (RS) i Regularitat Súper Sport (RSS) té un preu de 475 (soci RACC) i de 525 per a aquells que no són socis del Club. I per a la categoria Legend CAT el preu és de 575 (soci RACC) o de 625 en cas de no ser socis de l'entitat.

Per primera vegada, el 5è Ral·li Catalunya Històric serà puntuable per al Campionat de Catalunya de pilots i copilots en les categories de Regularitat Súper Sport i Sport, a més de la modalitat d'exhibició Legend CAT.

El primer dia de la prova, divendres 9 d'abril al matí, es faran les verificacions administratives i tècniques dels participants i començarà la primera etapa de la prova a partir de les 17 hores i fins a les 21.30 hores, quan es preveu que arribi el primer participant. L'endemà, dissabte 10 d'abril, en què el municipi de Duesaigúes pren protagonisme, arrencarà la segona etapa, en la qual es disputarà un recorregut de vuit i hores i mitja, que el primer participant completarà entre les 9.30 hores i les 18 hores.