LA SORORITAT ENTRE LES DONES DUESAIGÜENQUES

16/11/2021 Actualitat

LA SORORITAT ENTRE LES DONES DUESAIGÜENQUES

 

L'Ajuntament de Duesaigües, amb la col·laboració de l'Associació de Dones i de l'Ateneu, ha organitzat pel dia 21 de novembre una sèrie d'activitats per commemorar el 25N, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.

Com a acte central, tindrà lloc una pintada (enganxada) de petjades de color lila amb l'objectiu de visibilitzar les víctimes i posar de manifest la sororitat entre les dones. Es tracta d'una acció conjunta amb altres municipis de la comarca i a proposta del Consell Consultiu de Dones del Baix Camp. L'acte està previst a partir de les 18:00 hores i culminarà amb una foto de grup de totes les duesaigüenques participants. 

Tot seguit tindrà lloc la inauguració de l'exposició guiada en homenatge a Mercè Pàniker Alemany: "Una vida d'emprenedoria i femenisme".

Mercè Pàniker tenia una gran personalitat i caràcter que la van forjar com a dona visionària, transgressora i avançada al seu temps. Era una dona independent de pensament i d’acció. Predicava l’espiritualitat a partir de l’amor que sentia per les persones i de la seva voluntat de canvi i millora del món. Estimava la llibertat i la justícia. Era feminista des de la profunditat, com una actitud necessària a la vida. La seva feina ha estat reconeguda en l’àmbit europeu pel Lobby Europeu de Dones, però també per institucions mundials com les Nacions Unides.

A continuació es farà la lectura del manifest per part de la Junta de l'Associació de Dones de Duesaigües i com a colofó es convida a gaudir de la projecció de la pel·lícula "FRIDA"