Turisme actiu

 

Llocs per visitar

1. Museu de l'Avi

Tel. 977 834 180-C/ Major, 9

A poc a poc, amb el temps, paciència i amor, en Jordi Rabascall ha anat reunint mil i una peces antigues que classifica i col·loca al seu museu. Aquest està situat als baixos de la casa d'en Jordi, on hi exposa una munió d'objectes antics que evoquen temps passats com ara eines del camp, vaixelles antigues, morters, planxes, rellotges, balances i, fins i tot, una premsa d'oli com les d'abans feta a escala. Si tot això voleu gaudir només cal trucar i venir.

2. Castell d'Escornalbou

El Castell Monestir Sant Miquel d'Escornalbou, del qual Duesaigües hi va formar baronia i situat a 5 Km del poble. Tant el Castell com l'església de Sant Miquel foren la seu d'una canònica agustiniana fins el 1574. Posteriorment va passar als franciscans que hi varen romandre fins el 1835. En la primer dècada del S. XX fou adquirit pel Sr. Eduard Toda que el va restaurar i reconstruir. 

castell02escornalbou

3. Els Ponts

El Pont dels Masos, que és patrimoni industrial de Catalunya, anomenat viaducte dels Masos.

El Pont d'Enseula.

Els dos grans ponts van ser construits el 1893 per salvar els barrans d'Enseula i el dels Masos.

pont_patripontF

4. Fonts

Font del Barrancó, amb una zona de lleure o acampada situada als afores del poble, on es pot gaudir de l'entorn que ens envolta.

Font de la Vilamanya, situada al camí que ens porta al Castell Monestir Sant Miquel d'Escornalbou. És una bona ruta per a fer que transcorre entre els boscos de pins i alzines.

Font Molla.

font-vilamanyafontqf

5. Pantà de Riudecanyes

El Pantà de Riudecanyes, situat a 4 Km de Duesaigües, ens permet gaudir de la pesca. El 1904 es posà la primera pedra i va entrar en servei el 1918. Al novembre de 1991 s'inaugurà l'obra de recreixement, que va suposar arribar als 5,2 Hm3 d'aigua embassada. Actualment l'aigua es destina als regadius de la comarca i al proveïment de diverses poblacions. 

El Pantà inclou el servei de Riudecanyes Aventura

panta01panta

6. Església

L'esgésia dedicada a Santa Maria ja exisitia al segle XIV, sent la primera construcció l'any 1388. L'actual va ser edificada l'any 1752 sobre l'antiga, amb el permís de l'arqubisbe Pere de Copons i beneïda el 26 de setembre de 1753.

esglesia02esglesia01

7.Abeurador

8. Rentadors

9. Fonts del poble

 

ACTIVITATS

  • > ANAR EN BICICLETA, ja sigui per carretera o per camí. A l'estar en una zona tranquila hi ha possiblitat de fer-ho sense perill.
  • > SENDERISME, una pràctica agradable ja que els nostres camins no són d'una gran dificultat.
  • > PESCA, ja que ens trobem molt a prop del pantà de Riudecanyes.

www.muntanyescostadaurada.cat

Centres d'interpretació, castells, col·leccions, patrimoni arquitectònic, monumental i cultural de tot tipus... Aquí hi trobaràs tots aquells llocs que pots visitar de la mà de guies i persones que coneixen a fons les Muntanyes de la Costa Daurada i els seus tresors més preuats.


01  02

Subscriure a